Konferencija “Organizacija energetskog sektora – odnosi dionika u energetskom sektoru”

Energetski sektor na razini Europske unije (EU), pa tako nužno i na razini država članica, u posljednje vrijeme trpi značajne regulatorne, normativne i tržišne izmjene. EU redovito usvaja nove pakete Direktiva i Uredbi (posljednji, “Clean Energy Package”, stupio je na snagu ovo ljeto). Naši svi energetski zakoni su bar izmijenjeni od 2018. do danas (vidi popis zakona), a maloprodajne i veleprodajne cijene svih energenata na razini cijele EU u zadnjih 10 godina doživile su značajne promjene.

U takvom nacionalnom i europskom kontekstu, kolege Staničić i Ferčič, voditelji bilateralnog hrvatsko-slovenskog projekta “Pravna analiza postojećeg energetskog zakonodavstva u Republici Hrvatskoj i preporuke za poboljšanje”, osmislili su konferenciju “Organizacija energetskog sektora – odnosi dionika u energetskom sektoru”.

Izlaganja će biti podijeljena na dvije glavne teme;

  • Regulatorni okvir i institucionalni dionici, te
  • Organizacijski aspekti i odnosi dionika.

Izlagači će biti praktičari iz Hrvatske energetske regulatorne agencije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, ali i kolegice i kolege sa pravih fakulteta u Zagrebu i Mariboru.

Konferencija će se održati u utorak, 12. studenog od 10 do 13h, u dvorani VII, Ćirilometodska 4 (Gornji grad). Kotizacija se ne naplaćuje.

Program je u privitku, i nadam se da se vidimo!

Mrežne industrije Upravno postupovno pravo

Odgovori

%d blogeri kao ovaj: